Volgende week gaat de Taalunie Zomercursus Nederlands officieel van start met een kennismakingssessie voor alle geselecteerde deelnemers. We zijn erg blij met het opnieuw ijzersterke docententeam: 4 Vlaamse en 4 Nederlandse docenten die elk een kei in hun vakgebied zijn.

De deelnemers kunnen na maandag ook beginnen aan het voorbereidingstraject, waarin we hen uitnodigen enkele kernthema’s van de zomercursus voor te bereiden.

Zo lezen ze enkele fragmenten van de auteur. Dat is dit jaar de Roemeens-Nederlanse Mira Feticu, bekend van haar boek ‘Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal’. In het screenshot hieronder zie je hoe er informatie wordt aangeboden én de studenten er ook meteen actief mee aan de slag gaan.

De productieve opdrachten zijn aangepast aan het traject waarvoor ze zich hebben ingeschreven (bv. een vertaling, een recensie of een lesvoorbereiding). Ze vormen het startpunt van verdieping in de fysieke cursus in augustus.

Binnenkort verschijnt op deze pagina meer informatie over het programma, de sprekers, de groepswerken, … We houden jullie graag op de hoogte!