geschreven door Olha Petrenko

Hebt u weleens het gevoel gehad dat uw dag uit meer dan 24 uur bestaat? Of dat uw dagen zo levendig zijn dat het wat moeilijk is om zich te herinneren wanneer precies iets gebeurde want uw elke dag is vol met bijzondere evenementen en leuke indrukken? Of dat u de mensen met wie u pas vijf dag geleden kennis heb gemaakt al heel lang kent? Nooit? Dan moet u zeker naar Gent komen!

Bent u nog aan het twijfelen? Leest u maar gewoon de eerste indrukken van onze eerste week hier.

Dag 1. Zondag, 29 juli

Alles was vandaag voor het eerst: eerste kennismaking met oonze toekomstige docenten, eerste gesprekken met studiegenoten en zomercursisten, eerste wandelingen door de stad. Erg spannend en veelbelovend!

olha2

Dag 2. Maandag, 30 juli

Gisteren heb je kennis gemaakt met zo veel mogelijk studiegenoten maar vandaag heb je al een nieuw probleem: iedereen kwam in andere kleding. En goede reden om nog een keer het gesprekje te voeren!

In het algemeen was het heel drukke maar wel indrukwekkende dag. We hebben veel geleerd over het politieke systeem van Nederland, samenwerking tussen Belgie en Nederland en natuurlijk over Vincent Merckx en de achtergrond van zijn debuut roman.

Dag 3. Dinsdag, 31 juli

Ik denk dat alle zomercursisten vanaf nu zeker iets gemeen hebben: iedereen is verliefd op Gent! De rondwandeling in de stad met de beste gids ooit was een prachtige mogelijkheid om meer feiten te leren over de bezienswaardigheden die je elke dag ziet.

De les waarin we onze eigen redactie moesten vormen was een direct bewijs dat alles wat we in tijdschriften en kranten kunnen zien het resultaat is van ongelofelijk werk en strategisch denken.

olha

Dag 4. Woensdag, 1 augustus

Den Haag. Het lijkt dat er twee verschillende steden bestaan: de ene is de stad met het oude centrum vol van gebouwen die van belang zijn voor het Nederlandse politieke systeem en wereldrecht in het algemeen, kleine straatjes, gezellige cafes en museums waarin zo veel prominente exempels van wereldkunst plaatsvinden, en de andere – heel een levendige strandstad met de oneindige muziek, leuke feestjes en prachtige zonsondergangen.

Dag 5. Donderdag, 2 augustus

Het bezoek naar het Parlamentarium in Brussel bewees drie dingen:

– hoe veel sterke smenwerking van belang is voor onze moderne wereld

– dat we van onze fouten moeten leren want de geschiedenis is een ketting van evenementen die echt vaak zich herhalen

– hoe meer interaktief het museum is, hoe meer tijd je daar wil besteden

En eindelijk nog iets bijzonders. De medewerkers van ‘Albert Heijn’ moeten erg blij geweest zijn doordat bijna 80 hongerige zomercursisten naar hun winkel zijn gekomen tien minuten voor die had moeten sluiten.

Dag 6. Vrijdag, 3 augustus

De avond bij het gastgezin was een prachtige mogelijkheid om de andere kant van Belgie te zien – het dagelijkse leven van de inwoners. Het was echt een geweldige avond vol van leuke grapjes, gezellige gesprekken, wetenschappelijke discussies en lekkere gerechten natuurlijk.

olha3

Dag 7. Zaterdag, 4 augustus

Interculturele spelletjes bewezen dat hoewel we allemaal echt anders zijn er is iets dat we gemeen hebben: soms is het een verbeelding of fantasie, soms – de manier van denken.

De grootste ontdekking van de dag: logica is een universele taal.

 

De eerste week met zijn eerste ontmoetingen, spannende lessen, nuttige workshops, interessante rondreizen en gewoon gezellige gespreken op het terrasje bij de Home Uppsala is nu achter de rug. De tweede week, je bent van harte welkom!

Advertenties