geschreven door Hana Benova

Na een lange en warme dag was hier het moment. Nervositeit, onzekerheid maar ook vol van de verwachtingen. Dat zijn de gevoelens van vele studenten die op zijn gastgezin wachten. Je hoort jouw naam en je vraagt ​​jezelf af wat er vervolgens gebeurt.

Ik ben met twee andere studenten naar onze gastgezin gegaan, Michelle uit Zuid-Afrika en met een jongen uit Polen. Toen we aan zijn huis kwamen, waren we allemaal verrast. Een mooie huisje, klassieke muziek in de achtergrond en een grote tuin waar is het gras onder normale omstandigheden groen. Thierry en zijn vrouw zijn beide artsen en hebben drie volwassene kinderen die we ook op de portretten en foto’s hebben gezien. Thierry met zijn vrouw hebben ons met Griekse aperitief Ouzo verwelkomd die de dezelfde smaak als Hašlerka heeft. Dat is het pepermuntje die typisch voor Tsjechië is.

Na het lekker diner hebben we beslist dat wij een klein wandelingetje maken. Uiteindelijk was het een beetje langere maar heel mooie wandeling. Wij hebben naar Blaarmeersen gegaan. Dat is een superleuke plek om te rusten. Het is een soort van Gentse beach waar kan je gewoon chillen. Ik was verrast dat je in het park naast beach de kleine konijnen mag tegenkomen. Wij waren ook op het uitzichtpunt waar mooie uitzicht is:

benova

Na de wandeling hadden wij een dessert en wij konden ook de Belgische bier proberen. Het was heel leuk om te zien hoe de gewone mensen leven. Wij hebben een contact meegenomen dus ik hoop dat we elkaar misschien zullen zien. Ik wil nog eens bedanken voor zijn gastvrijheid en ik hoop dat we in de toekomst weer ontmoeten!

 

Advertenties