geschreven door Michelle Benson, Ana Cenic, Yuliia Korasteleva en Nina Stankovic

De eerste week van de zomercursus is al voorbij en we nodigen jullie uit om door onze blog de plaatsen die we bezocht hebben en onze emoties daarover mee te leven.

Dag 1. Sinds we in België zijn aangekomen hebben we opgemerkt dat mensen hier heel vriendelijk zijn. Die dag hadden we een kennismakingsetentje in Eetcafé Uilenspiegel en ontmoetten we de eerste keer onze medestudenten.

Dag 2. We maakten kennis met onze docenten en hadden onze eerste trajectworkshop. In de middag hebben we iets meer over tolken geleerd van Laura Vermeylen. En in de avond ontmoetten we Vincent Merckx en kregen inzicht in de achtergrond van zijn roman ‘De man die niet schoot’. Hij was ontroerd toen hij hoorde dat ons traject het eerste hoofdstuk van zijn roman heeft vertaald naar 18 verschillende talen.

nina

Dag 3. Eerst hadden wij weer trajectworkshops en daarna trokken we de stad in voor een rondleiding door Gentenaars, die ons heel enthousiast iets vertelden over de stedelijke en persoonlijke geschiedenis. Tijdens die rondleiding hebben we ook de beroemde Sint-Baafskathedraal bezocht en we vonden die echt prachtig. We hadden ook de eer om in het Gentse stadhuis ontvangen te worden.

Dag 4. Die dag hadden we een uitstapje naar Den Haag en hebben we samen de Koninklijke bibliotheek bezocht. Die bibliotheek telt meer dan 8 miljoen boeken en wij kregen de unieke kans om het magazijn, dat niet open voor het publiek is, te bezoeken. Daarna hadden we vrije tijd om Den Haag te verkennen.

nina4

Dag 5. ‘s Morgens hadden we workshops en daarna vertrokken we naar Brussel waar we de VRT hebben bezocht. Gunter Saerens, het hoofd van het departement Vertaling en Ondertiteling, heeft ons inzicht gegeven in demo live-ondertiteling door middel van respeaking. Hoewel de presentatie goed was vonden we het jammer dat we het niet zelf konden proberen omdat de groep te groot was. Later hadden we de kans om Brussel zelf te ontdekken en de toppunten van de stad te bekijken.

nina5

Dag 6. Die dag hebben we kennis gemaakt met de uitgeverswereld door Michele Hutchison, redactrice en literair vertaalster. We moesten naar een boekwinkel gaan en een Nederlandstalig boek kiezen dat we graag zouden willen vertalen. ’s Avonds brachten we bezoek aan gastgezinnen waar we traditionele gerechten konden proeven en een gezellige tijd doorbrengen.

We kijken er naar uit om te zien wat de tweede week zal brengen.

Advertenties