geschreven door Lennart Bartsch en Barend Ruesink Bueno

Het was vroeg opstaan en niets eten op woensdag 1 augustus, toen wij om 07:30 op Sint-Pietersplein (Gent) moesten zijn om naar Den Haag te vertrekken. Na onze twee en een half uur lange busrit kwamen we in het Haagse centrum aan.

Onze eerste stop tijdens de tocht was in het Binnenhof, het politieke centrum van Nederland, waar wij de Ridderzaal (een ceremoniële zaal waar, onder andere, de troonrede plaats vindt), de Eerste Kamer en de Tweede Kamer (het Parlement) met een gids hebben bezocht.

Na deze rondleiding kregen we een lekkere maaltijd in het Letterkundig Museum en een presentatie over de taken van het Museum. Op dit punt eindigde het vastgestelde programma, en dan hadden wij vrije tijd om de stad te verkennen. Veel mensen gingen naar Scheveningen van het lekker weer te genieten, maar wij liepen rond in Den Haag en gingen op jacht naar Nederlandse boeken (met succes uiteindelijk!). Voor het vertrek terug naar Gent hadden we nog en beetje tijd die we rustig in en mooie park doorbrachten.

De dag eindde net zoals het begon (de terugreis was weer twee en een half uur), maar met een hele boel nieuwe goeie herinneringen (en veel slaap).

barBar2Bar3Bar4

Advertenties