Geschreven door Dominika Litwin en Mart-Mari Van der Merwe

We zijn 2 studenten uit Zuid-Afrika en Polen en het is onze eerste keer in België. We willen graag beschrijven wat voor ervaringen we hier opgedaan hebben.

Hoi! Ik ben Dominika en ik studeer Nederlands in Polen. De cursus geeft me een mogelijkheid om levend Nederlands te ervaren en België te bezoeken. Mijn eerste indruk van  België was bijzonder positief: hoe schoon het hier is! Het land is een beetje mysterieus – oude, monumentale gebouwen; prachtige steegjes en kleine restaurantjes. Alles vormt een interessante mix met een intercultureel karakter en “een oude Vlaamse ziel”. De cursus maakte me benieuwd naar andere regio’s van België en gaf me meer motivatie om Nederlands te leren.

Hoi! Ik heet Mart-Mari en ik ben uit Zuid-Afrika. Ik leer Nederlands omdat de taal zo dicht bij het Afrikaans ligt. Op zaterdag, 28 juli, ben ik in Gent aangekomen en ging er een hele nieuwe wereld voor me open: Vlaanderen! Na heel veel stappen door de studentenstad Gent en lekkere broodjes eten in mooie cafés, ontmoeten ik en mijn medestudenten uit Zuid-Afrika de andere studenten van over de hele wereld: wij zijn allemaal echt een regenboognatie, net zoals in Zuid-Afrika. Dat maakt de cursus een heel interessante ervaring.

We zitten in het traject 4 ‘Taalkunde en didactiek’. We vinden het leuk dat we zowel Vlaamse als Nederlandse docenten hebben omdat verschillende dialecten in het gebied van onze interesses liggen. We genieten van didactische spelletjes en luisteren naar interessante lezingen over taalkunde.

dominika