Na een leerzame en drukke week kunnen de deelnemers van lekker eten en een gezellige sfeer genieten bij een gastgezin. Op de eerste vrijdagavond van de zomercursus zijn de 120 internationale studenten naar verschillende families gegaan om Vlaamse traditionele gerechten en Nederlandse taal in een informele omgeving te proeven.

De auteurs van deze tekst hebben een avond bij een Gentse familie doorgebracht en ze vertellen over hun ervaring.

“De avond bij een gastgezin in één woord samen te vatten, zou het woord Supergezellig zijn. We hebben lekker gebabbeld terwijl we het eten samen aan het voorbereiden waren. We hebben veel over culturen en culturele verschillen gepraat. Volgens mij helpen deze soort avonden (en de zomercursus in het algemeen) ons om onze interculturele communicatievaardigheden uit te breiden.”

“Het leukste gastgezin ter wereld konden wij in Gent ontmoeten. We liepen samen naar hun huis en praatten veel over onze eigen cultuur: Amerikaans, Pools, Indonesisch en Vlaams. Dat maakte ons gesprek heel gezellig. Hierdoor konden we elkaar leren kennen. Ook deelden we onze leuke ervaringen. Super lekkere koffie en gerechten, aardige en vriendelijke mensen, gezellig uitje in de avond zijn onvergetelijke momenten. Dankzij ons gastgezin kunnen we veel leren.”

“Samen met een meisje uit Italië en een jongen uit Frankrijk ging ik naar een heel aardige en sympathieke man. Onze gastheer kwam ons ophalen om half zeven en we reden met een auto naar zijn appartement. Daar konden we genieten van lekker eten dat hij voor ons voorbereidde en een leuk gesprek. Voor ongeveer twee uren hadden we kans om ons Nederlands te oefenen met een moedertaalspreker en dat in een informele en gezellige sfeer. Het was een heel leuke avond.”

(Elena Kerdikoshvili, Ery Lukito Dewi, Stefana Pekez)

Advertenties