Hallo allemaal, wij zijn Greta en Fernando en wij willen onze ervaringen vertellen. Het was voor ons de eerste keer in zo een mooie plek als Gent. Sinds wij hier zijn gekomen, voelden wij ons thuis. De taal is onze passie daarom hebben wij het traject taalkunde en didactiek gekozen.

In ons traject hadden we de hulp van een heel goede en aardige docente: Nadine Timmermans. Dankzij Nadine is onze motivatie erg toegenomen. Dit traject was als een orkest, elke docent heeft zijn eigen rol prima vervuld! Met elke workshop hebben wij verschillende manieren geleerd om onze liefde voor de taal over te brengen. Een van de belangrijkste reden van het traject is leren en wij hadden de kans om onze kunde te tonen. In de loop van de week moesten we een les voorbereiden over een thema. Het thema dat we hebben gekozen was een grammaticale regel: het gebruik van “die en dat”! We moesten samen in een groep van drie mensen werken: Greta, Fernando en Kathrine. Wij maakten een goed team en met de informatie die de leraren ons hadden gegeven, hebben we een leuke les voorbereid. Hoewel de les klein was, waren onze collega’s heel enthousiast. Wij lachten, praatten en leerden.

We hebben niet alleen veel geleerd maar ook goede vrienden gevonden, deze zomercursus is voor ons het begin van een mooie weg, een weg waar vriendschap, ervaringen en passie voor ONZE TAAL kunnen samen blijven.

Greta Esposito, Fernando Romero

Advertenties