De studenten op stage bij Odissee schreven onder deskundige begeleiding van An de Moor een persbericht. Hieronder leest u het persbericht van Larissa Klick. De andere persberichten kan u hier lezen.


Buitenlandse studenten op internationale stage op Technologiecampus Gent
Gent – 16 augustus 2016

Vijf studenten uit respectievelijk Duitsland, Engeland, Polen en de VS maakten op 16 augustus op de Technologiecampus van de KU Leuven en de hogeschool Odisee in Gent kennis met verschillende opleidingen. De stage kadert in de Zomercursus die de Taalunie i.s.m. de UGent organiseert voor buitenlandse studenten die hun kennis van de Nederlandse en de Vlaamse taal en cultuur willen verbeteren.

An De Moor, de talenbeleidcoördinator van de KU Leuven en Odisee, verwelkomde en begeleidde de groep de volledige stagedag. Ze gaf een presentatie over het schrijven van persberichten en gaf een introductie over de verschillende opleidingen op de Technologiecampus. Studenten hebben hier niet alleen de mogelijkheid om een universitaire opleiding maar ook een professionele bacheloropleiding te volgen in de vele laboratoria of bijvoorbeeld de universiteitsbrouwerij.

Dr. Sylvie De Muynck, het opleidingshoofd van de Energietechnologie, liet de vijf studenten de moderne laboratoria zien en besprak de toekomstgerichte oriëntering van de professionele bachelor Energietechnologie. De stagestudenten bezochten ook de brouwerij samen met prof. dr. ir. Gert De Rouck, de brouwer. Hier kunnen die studenten vele verschillerende vakken samenbrengen en interdisciplinair samenwerken.

“Het was interessant meer over het hoger onderwijs in Vlaanderen te ervaren. Het praktijkgericht onderzoek en onderwijs op de Technologiecampus is heel opmerkelijk.” vond Jeff Heerdink, student hoger onderwijs uit de VS.
Einde Persbericht

Meer info
Contacteer Larissa Klick, studente van de Universität Göttingen, Duitsland