Wij zijn hier naar Gent met z’n 114 studenten aangekomen uit bijna 30 verschillende nationaliteiten om meer over de Nederlandse en Vlaamse cultuur te ontdekken. In deze twee weken hebben we spannende workshops gevolgd, naar interessante lezingen van externe sprekers beluisterd, maar natuurlijk hebben we ook van de stad genoten.

Gent is een traditionele studentenstad met oude huizen die veel geschiedenis achter zijn rug heeft. Sinds dag 1 waren wij al verliefd op deze stad. We hadden nooit verwacht dat Gent zo opvallend was. Dankzij de rondleiding in het centrum met echte Gentenaars konden wij een origineel beeld ervan krijgen. Zij hebben ons de verborgen geheimen onthuld waarachter wij zonder hun begeleiding nooit zouden gekomen zijn.

Wij zouden jullie niks meer verklappen: we houden niet van spoilers!

Op zaterdag 13 augustus zijn wij (’s ochtends vroeg) naar Den Haag vertrokken om de stad te bezoeken. Elk traject had zijn eigen programma, maar iedereen kon het Binnenhof bekijken waar alle Nederlandse officiële ceremonies plaatsvinden en waar alle politici vergaderen om over de toekomst van het land te beslissen. Wij hadden ook wat vrijetijd om zelf Den Haag leren kennen (en shoppen!). Den Haag is uiteraard moderner in vergelijking met de Vlaamse parel, Gent.
Andrea, Annabella, Eszter, Sara

Advertenties