De studenten van de Taalunie Zomercursus Nederlands 2016 gingen samen naar Den Haag op 13 Augustus 2016. Er waren verschillende mogelijke bezienswaardigheden en de studenten hebben echt veel ervan genieten.

gerechtshof

Mauritshuis

Als u meer vrije tijd heeft, dan kun u ook een van de bekendste musea van Nederlands bezoeken. Huis van het Koninklijk Kabinet van Schilderijen en een verzelfstandigd rijksmuseum, heeft Mauritshuis een uitzonderlijke verzameling 800 schilderijen uit de Gouden Eeuw. Met een Hollands-classicistische stijl, het kleine museum dat alleen twee verdiepingen heeft zal een indruk maken op u. Buiten veel boeiende kunstwerken van Nederlandse en Vlaamse schilders, zijn de kunstwerken Meisje met de parel van Vermeer, De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt en Het puttertje van Fabritius de hoogtepunten van de verzameling.

Nederlands Letterkundig Museum

Niet zo bekend als Mauritshuis, is dit museum een juweel van Den Haag met grote collecties van literaire schrijvers. Het heeft ook een portrettengalerij van Nederlandse schrijvers die echt modern en interessant is. Het museum huisvest ook het Kinderboekenmuseum dat een verbazend interieur heeft met bijzondere kamers voor jeugdliteratuur en kinderspelen. Het is echt goed idee als u wilt nog een kind worden voor een dag.

Meer info: www.letterkundigmuseum.nl/

Winkelen in Den Haag

Den Haag is een hele goede stad voor iemand die van winkelen houdt. Bij goede weer moet je naar de Spui straat. Hier staan veel verschillende winkels voor boeken, kleding enzovoort. De Spui is ook niet ver van beroemde plekken zoals het Binnenhof en ook Den Haag Centraal. Vergeet niet ook om de kleinere staten naast de Spui te bezoeken voor het winkelen. Ze hebben ook interessante winkels!

Wil je meer weten?

De website van Den Haag kan je meer vertellen!   http://denhaag.com/nl/winkelen

Pokémon Go Den Haag

Gek te zeggen maar Pokémon Go is nu een belangrijke deel van ons mobiele leven. Den Haag is perfect voor de Pokémon Go speler. Stap buiten van Den Haag Centraal en je bent meteen in het middel van veel Pokéstops en ook en gym! Is het moeilijk voor jou om water Pokémon te vinden? Kom dan naar Den Haag! Ik heb veel Shellders, Psyducks en ook een Jynx gevonden!

Ga naar deze website voor meer tips over Den Haag en Pokémon Go: http://haagsehotspots.nl/pokemon-go-den-haag/

Ridderzaal (Binnenhof van Den Haag)

De ridderzaal is uit het 13 eeuw en wordt oorspronkelijk als feestpaleis voor de grafelijke hof gebruikt. Vandaag wordt in de ridderzaal Troonrede door de koning Willem Alexander voorgelezen. De koning leest alleen maar de Troonrede voor, bij die de minister president de regie heeft. De Troonrede wordt op Prinsjesdag uitgesproken.

De Tweede Kamer

De Tweede Kamer der Staten-Generaal en de Eerste Kamer vormen samen het Koninkrijk der Nederlanden. De Tweede Kamer heeft drie functies:

  • controle op regeringsbeleid
  • medewetgeving (met de regering en de Eerste Kamer)
  • vertegenwoordiging van de bevolking

Ze bestaat sinds 1956 en omvat 150 zetels. Als de bevolking een partij met 10% heeft gekozen, krijgt ze 15 zetels. Op dit moment bestaat er een coalitie met de VVD en PvdA.

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Tweede_Kamer_2.jpg)

Het Internationaal Gerechtshof

Ook in Den Haag is het Internationaal Gerechtshof aanwezig. Het Internationaal Gerechtshof (of ICJ) is een heel belangrijk orgaan van de Verenigde Naties. 15 rechters van verschillende nationaliteiten werken in het Hof en oordelen over zaken tussen staten. Het gebouw van het Hof heet het Vredespaleis. Op bepaalde dagen in het jaar mogen bezoekers binnen het Vredespaleis gaan. Behalve deze weekends kunnen ze het Visitors Centre bezoeken om meer informatie over het Hof te krijgen. Toegang tot het Visitors Centre is gratis en heeft geen afspraak nodig. Een bezoek aan Den Haag is een goede mogelijkheid een belangrijke deel van internationale geschiedenis en politiek te ervaren.

Rondleiding in Den Haag

Tijdens de rondleiding in het historisch centrum van Den Haag bezoekt men gewoon meerdere pleinen met historische monumenten:

Het plein

Het plein met de verrassend naam het plein werd op de basis van het Place Royale in Parijs nagemaakt. Op het plein staat een standbeeld van Willem van Oranje

bron: http://www.youropi.com/nl/den-haag/locations/het-plein-976

De plaats

Andere bekende plein in het centrum van de stad heet ook verrassend eenvoudig namelijk de plaats.

Daar vindt men een standbeeld vaan een in jaar 1672 op vreselijk manier vermoord raadspensionaris Johan de Witt.

bron: http://www.panoramio.com/photo/50024861

Hofvijver
Rond om de grote vijver staan ook meerdere standbeelden. Een van deze Haagsche Jantje een als 15 jarige jonge gestorven zoon van de graaf Floris V van Holland :

bron: http://www.haagschjantje.nl/nieuwe-locatie/

Jeff Heerdink, Malgorzata Sikorska, Diana Dobrin, Jana Hasenbeck, Ashley Kosloski

Advertenties