De stad Gent was door de organisatoren gekozen om de nieuwsgierige studenten zijn straten laten ontdekken.

Als je naar het centrum van de stad wil, kan je de weg makkelijk vinden – gebruik de mooie kerken van de oude stad als kompas!

  • OLV Kerk op Sint Pietersplein

st-pietersAls je wat over Vlaamse kerken en monumenten hebt geleerd, merk je snel dat bijna de helft van de kerken ‘Onze-Lieve-Vrouwekerk’ heet. Nou dat kan de examens makkelijk maken!

Deze kerk ligt tussen onze home (Uppsala) en het gebouw waar we lessen hebben, dus OLV Kerk is onze stille begeleider elke ochtend.

Bron: http://www.olvsintpieters.net/

  • Sint Niklaaskerk

st-niklaasGenoemd naar Nicolaas van Myra, een hoofdpersoon van legenden (Sinterklaas, hé). De kerk werd in de 13de eeuw gebouwd en behoort nog steeds tot de mooiste plekken van Gent. (Of van Vlaanderen, Europa, of van de wereld, dat hangt van je smaak af.)

Bron: http://www.sintniklaaskerk.be/

 

  • Michielskerk

Een beetje korter en kleiner dan de andere twee, maar de oudste van dit artikel. Geen complexen dus. Respect voor de bejaarden hé!

Bron: http://mkgent.be/nl/kerk/sint-michielskerk/

We zijn zeer dankbaar aan het lieve stel die ons gids was tijdens de rondleiding van Gent op dinsdagavond! Die was geen “gewone” stadsbezoek met zijn typisch “kerken-musea-pleinen” indeling: nee hoor! Ze vroegen ons wat we graag wilden weten en als we bijna in koor hebben beantwoord “Lekker en goedkoop eten! Leuke plekken om te dansen, uit te gaan en naar goede muziek te luisteren”, gingen ze aan de slag!

En ze hebben ons niet teleurgesteld: tijdens de wandeling hebben we het feestelijke Sint-Jacobsplein ontdekt, waar we op zaterdagavond zijn gaan dansen, de beste frituur van de stad, verschillende straatjes met leuke restaurantjes, de traditie van cuberdons… Maar de beste verrassing was zonder twijfel de Patersholfeesten bij Oudburgstraat: vier dagen concerten en evenementen vol met jonge Gentenaren, een echte aanrader!

Zowel de stad als de studenten hebben een link die slapend in zijn geheugen zal blijven tot de volgende, en hopelijk, snelle reünie.